Algemeen

Wist u dat wij 60% van onze tijd in omstandigheden verkeren die vragen om ander schoenen waar u normaal uw steunzolen in draagt?

Denkt u maar aan situaties als op blote voeten lopen thuis, in de zomer buiten, in het ziekenhuis en/of verzorgingstehuis, etc. Vaak even geen therapeutische ondersteuning terwijl u deze wel nodig heeft ; Zlippo’s zijn de oplossing hiervoor.

Zlippo

Zlippo is een slipper, sandaal, slof of pantoffel op maat gemaakt. U kunt kiezen uit vele modieuze leersoorten en kleuren. Kijk op www.zlippo.nl voor alle mogelijkheden die u bij ons kunt laten aanmeten.

Wij bestellen bij Zlippo de door uw gewenste materialen,  en voegen een comfortabel voetbed; uw podotherapeutische zool, toe. Door die samenwerking ontstaat een perfecte door u samengestelde en op uw voeten afgestemde Zlippo.

Werkwijze

Het vervaardigen van de zlippo’s gebeurt op basis van een uitgebreid voetonderzoek door de podotherapeut gecombineerd met een 3D scan en een drukmeetscan van de voeten.

De schacht wordt om de voet afgepast, zodat eventuele knokkels, gevoelige plaatsen en drukplekken vrijgelegd kunnen worden. Ook is het mogelijk om bij afwijkende voetvormen een individuele maatwerk-schacht en voetbed te vervaardigen.

Aan de hand van kleuren en materiaalstalen en voorbeelden in ons boek kunt uw zelf uw zlippo’s samenstellen. Of kijk vast op de website van zlippo’s.

Kosten en vergoedingen

Zlippo duur! Helemaal niet! Waarschijnlijk vergoedt uw aanvullende zorgverzekering de slippers, sandalen, sloffen of pantoffels geheel of gedeeltelijk indien u podotherapeutische zolen voorgeschreven krijgt. Dit kunnen wij voor u uitzoeken of klik hieronder voor uw zorgverzekeraar.