Wat is power walking?

Wat is power walking?

 

 

Wat is power walking?

Als je de naam vertaalt is het ‘krachtwandelen’ daar komt het ook echt op neer,  je gaat namelijk het tempo verhogen. Het gemiddelde looptempo als je bijvoorbeeld een wandeling maakt of de hond uitlaat is 5 km/uur. Bij powerwalking ga je daar ongeveer 1 km/ uur aan toevoegen , een snelheid tussen de 6 – 9 km/uur.

Begin altijd  met een kilometer warming up, dit houdt in dat je gedurende de eerste kilometer een normaal tempo (5 km/uur) aanhoudt. Na deze kilometer ga je het tempo opvoeren,  powerwalken, tot je tussen de 6 en 9 km/uur loopt. Loop de geplande aantal kilometers en sluit weer af met een kilometer rustig tempo en vergeet niet bij thuiskomst nog even te rekken en strekken.

 

Maak gebruik van een gratis app

Maak gebruik van de gratis app looptijden.nl. Download de handige app op je telefoon en zie hoe je loopt. Zet de gps aan op je telefoon en voordat je het weet beweeg je lekker in de buitenlucht.

looptijden app

Voor wie is Powerwalking ?

Powerwalking kan voor iedereen zijn. Heb jij het gevoel dat hardlopen te belastend is voor je lichaam en wil je iets meer als wandelen?

Een groot voordeel vergeleken met hardlopen is dat powerwalken veel minder je gewrichten belast. Voor mensen die knie- of rugklachten hebben, reumapatiënten,  kan powerwalking dé sport zijn. Je hebt minder kans op blessures.

En naast dat bewegen gezond is, werk je ondertussen ook aan je conditie. Doordat je namelijk op een hoger tempo wandelt gaat je hartslag dusdanig omhoog dat het genoeg is om je conditie te laten verbeteren.
 

Wat kan de podotherapeut voor je doen?

Bij een standaard onderzoek wordt er een o.a. een een functieonderzoek, drukmeting, gang- en  loopanalyse uitgevoerd, allemaal om te kijken waar eventuele klachten  vandaan komen en hoe deze opgelost kunnen worden.

Neem je wandelschoenen, hardloopschoenen, of gewone sportschoenen mee, ik geef als podotherapeut graag advies over wandel/sportschoenen .

Leave a Reply

Your email address will not be published.