Wandelschoenen kopen/advies

Wandelschoenen kopen/advies

 De juiste wandelschoenen kopen

Wat is wandelen lekker en gezond! Wist je dat er diverse wandel-apps bestaan om mooie route’s te ontdekken?

Maar welke schoenen zijn geschikt?  Dit hangt onder meer af van de vorm van je voeten, van je looptechniek en van je lichaamsgewicht en natuurlijke van je loopafstanden!

Belangrijk is dat je schoenen in ieder geval voldoende steun geven aan je voeten. Ze mogen niet knellen, maar ook niet te los zitten. Heb je al wandelschoenen? Of twijfel je aan jouw allerfijnste loopschoenen? Je mag altijd even een afspraak maken om samen te kijken of ze geschikt zijn om te wandelen of zelf de vierdaagse mee te lopen.

Om zeker te weten dat schoenen bij jouw voeten passen, is het verstandig om naar een gespecialiseerde winkel te gaan. Hier kun je goed voelen hoe de schoenen zitten en bovendien kun je hier advies krijgen. Vaak kunnen outdoor- en sportspeciaalzaken je voeten opmeten om te bepalen welke schoenen bij jou passen.

Kooptips

Bij het passen en kopen van wandelschoenen, moet je op het volgende letten:

  • Ga wandelschoenen in de loop van de dag passen/kopen. Je voeten zwellen in de loop van de dag namelijk iets op. Ook dan moeten je schoenen nog prettig zitten.
  • Pas de schoenen altijd met je wandelsokken aan.
  • Let er op dat de wandelschoen een uitneembaar voetbed heeft , als je podotherapeutische zolen draagt.
  • Zorg dat je voet achter bij de hiel zit alvorens je de schoen strikt,  je zet je voet dan als het ware op slot , zo voorkom je schuiven van de voet.
  • Loop dan een stukje met de schoenen die je past, gaan je voeten in de schoenen schuiven, dan heb je kans op blaren. Ook moet je geen vervelende drukpunten voelen.
  • Neem er de tijd voor, pas meerdere merken en maten. Op die manier kun je goed vergelijken welke schoen het beste zit.
  • Let er op dat je in de schoen je tenen nog kunt bewegen. Kan dit niet, dan zijn de schoenen te klein of te smal en heb je een maatje groter of breder nodig.

Goed inlopen

Heb je de juiste wandelschoenen gevonden, dan is het belangrijk om ze goed in te lopen voordat je er een lange tocht op gaat lopen. Misschien mag je ze van de winkel een avond uittesten door er binnenshuis een avond op te lopen, en ze zo ze wat langer aan te hebben. Eventueel kun je als ze bovenop gaan knellen, dit corrigeren met de veters wat losser te maken.  Weet je zeker dat ze prettig zitten dan kom je tijdens een tocht niet voor onaangename verrassingen (blaren en andere klachten) te staan. Ik kan  desgewenst met je meekijken of de schoen voldoet aan jouw looppatroon en wensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.