Algemeen

Een verbandschoen is een orthopedische confectie schoenvoorziening, bedoeld voor snelle mobilisatie van mensen met niet al te grote, genezende wonden aan de voeten of bij wisselend oedeem en bedreigde voeten.

Indicaties

Verbandschoenen worden ingezet om te helpen bij revalidatie, als de patiënt moet herstellen van een chirurgische ingreep, de voet opgezwollen is en gezwachteld wordt of bij een genezende wond.

Werkwijze

Sengers Podotherapie Wijchen heeft confectieverbandschoenen in verschillende maten op voorraad. Meestal kan er direct een verbandschoen geleverd worden als de patiënt langs komt voor een afspraak. Verbandschoenen die op maat gemaakt moeten worden, worden geleverd volgens een spoedprocedure.

Verwijzing

Verbandschoenen worden zowel door huisartsen als medisch specialisten voorgeschreven. Een goed voorschrift bevat in ieder geval een medische indicatie, het primaire ziektebeeld en de aangedane zijde.

Kosten en vergoeding

Verbandschoenen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering en gaat dus ten koste van het eigen risico, maar er geldt geen wettelijke eigen bijdrage.

klik hier voor vergoeding 2019