voetmassage tennisbalVakantie en Voeten

Ja, Voeten met een hoofdletter in deze vakantieblog;  want ook uw Voeten moeten genieten , voor/tijdens en na de welverdiende vakantie;

Tijdens de vakantie hebben we vaak een ander dagelijks patroon en we behandelen onze Voeten doorgaans anders dan de andere maanden van het jaar. Blote Voeten en slippers zijn een logische en aangename keuze. We vinden dit prettig en ontspannen, maar ervaren onze Voeten dit ook zo?

Slippers dragen

Vakantietijd leidt tot veel voetklachten. Bovendien ontstaan er soms klachten hogerop in het lichaam als gevolg van het dragen van slippers/of het lopen op bloten voeten. Vaak klachten die je tijdens de vakantie helemaal niet zo voelt, maar daarna des te meer! Hoe dat komt :

 • Het lichaam is de rest van het jaar gewend aan een bepaalde houding, en/of dichte schoenen en aan bepaalde bewegingen en/of sport
 • Op vakantie verandert uw belasting en schoeisel, bijvoorbeeld als je twee uur op het strand gaat wandelen op blote voeten, of het beklimmen van trappen met slippers aan; klachten door overbelasting liggen hierdoor op de loer.
 • We verwachten dat deze veranderingen/omschakelingen  allemaal vanzelf gaan, maar het leidt vaak tot fysieke klachten.

Voorkomen van klachten na de vakantie

 • Zorg dat je van te voren de nagels correct afknipt,  teveel aan eelt verwijderd, zelf verzorgd of  is een bezoekje aan een pedicure al een mooi begin van de vakantie met en voor uw Voeten!
 • Heeft u snel last van opgezette voeten en benen? Moet u lang zitten tijdens u reis naar uw vakantiebestemming? Overweeg dan 'reiskousen' aan te trekken. Deze voorkomen vocht in uw benen en voeten.
 •  Draag uw schoenen/sneakers met eventuele steunzolen wanneer uw lange afstanden gaat lopen
 • Draag ze correct; dus hiel goed opsluiten door hak op vloer te zetten in de schoen/sneaker en vervolgens de voet plat neerzetten en vervolgens de veter te strikken, de hiel kan zo weinig schuiven in de schoen.
 • Draag fijne goedzittende sokjes, liefst zonder naden om drukplekken te voorkomen en zorg dat uw geen sneakersokjes koopt die onderweg van uw voet afschieten. :(
 • Overweeg slippers op maat, uw podotherapeutische zool wordt dan in mooie, op maat gemaakte slippers verwerkt ; zlippo
 •  Wissel blote voeten/slippers en  schoenen met elkaar af!
 • Geef uzelf een ontspannen voetmassage door middel van een tennisbal ; Ga met beide blote voeten op de grond staan, met de tennisbal voor u. Ga met uw aandacht naar je voeten. Voel bewust de grond onder uw voeten.Heeft u  het gevoel dat u op beide voeten in evenwicht staat? Zet dan eerst de rechtervoet op de tennisbal. Het lichaamsgewicht rust op het linkerbeen. Druk met je rechtervoet stevig op de bal en maak zachtjes cirkelende bewegingen. Doe het rustig aan, zodat de bal niet weg springt. Neem de tijd en wissel na 5 minuten van voet. Geen haast, het is vakantie!

Huismiddel voor Voeten onderweg

Neem een voetenbadje!

 • Bijvoorbeeld met blaadjes munt; lekker verfrissend, vochtafdrijvend en ontstekingsremmend. Daarom is dit kruid geweldig als je last hebt van gezwollen enkels en Voeten.
 • Of neem wat verse kamille en/of gebruik een etherische olie van kamille en maak daar een lekker voetenbadje van. Gebruik je handen om van je voeten naar je knieën met ronde bewegingen te masseren, dit bevordert ook de bloedsomloop.

Wat kan de podotherapeut voor u betekenen?

Wij kunnen u adviseren in reiskousen, wandelschoenen,  op maat gemaakte slippers/huisschoenen en vergoedingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.