Symptomen Sinus Tarsi Syndroom

Bij een  sinus tarsi syndroom heeft de persoon pijn aan de buitenzijde van de enkel, ter hoogte van het voelbare botdeel (knobbel). Soms is er een brandende of stekende pijn  en/of tintelende en dove gevoelens aan de buitenzijde van de enkel. De pijn treedt vooral op tijdens het lopen

Oorzaken Sinus Tarsi Syndroom

Er kan bij een afwijkende stand van de voet,  bij platvoeten en voeten die heel erg naar binnen kantelen (valgusstand ), zenuwen in de sinus tarsi ingeklemd worden. De zenuwtakken kunnen dan bij iedere stap geïrriteerd raken. Ook treedt het sinus tarsi syndroom vaker op bij het veel zwikken van de enkel. Sporters , mensen met overgewicht en mensen met reuma hebben daarnaast een verhoogd risico op het ontwikkelen van de klachten.

Behandeling Sinus Tarsi Syndroom

Een sinus tarsi syndroom gaat niet vanzelf over en de klachten kunnen toenemen als u er niets aan doet. Het is daarom belangrijk om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Maak een afsprak bij mij. Ik onderzoek onder andere de stand van uw voeten, enkels, knieën en heupen ten opzichte van elkaar. Bij een afwijkende voetstand kan de podotherapeut bijvoorbeeld op maat gemaakte podotherapeutische steunzolen voor u aanmeten. Deze inlegzolen beïnvloeden de stand van uw voeten en zorgen voor een betere drukverdeling onder uw voeten. Op deze manier worden de banden, spieren en pezen in uw voeten en benen op een andere manier belast. Zo wordt de druk op de sinus tarsi zoveel mogelijk vermeden en kunnen uw klachten verminderen of verdwijnen. Ook kan ik een goed schoenadvies geven, passend bij uw voetstand en uw klachten.