Semi Orthopedische kinderschoenen

Kinderen ontwikkelen zich iedere dag, ook hun voeten. Juist voor kinderen met aangeboren voetproblemen of ontstane voetproblemen is een goede steunzool in combinatie met orthopedische of semi-orthopedische schoenen zeer belangrijk.

Sengers Podotherapie Wijchen heeft een samenwerkingsovereenkomst met CETOS  . Dit betekent dat wij professioneel semi-orthopedische schoenen mogen aanmeten welke voor vergoeding in aanmerking komen. Zie hiervoor uw zorgverzekeraar.

Werkwijze

Op basis van een uitgebreid voetonderzoek wordt in combinatie met het voorschrift van de arts de beste oplossing gekozen. Bij Sengers Podotherapie Wijchen hebben we een voorkeur voor de meest eenvoudige en lichte voorziening OSB (semi orthopedische schoenen of laag complex maatschoeisel ) omdat dit de meeste keuzevrijheid biedt en cosmetisch de beste oplossing is. Een zwaardere en hogere voorziening geeft hierin duidelijk beperkingen, maar als de aard van de aandoening dit vergt zal in overleg met de patiënt voor deze oplossing gekozen worden. Er kan dan uit een catalogus het model besteld worden en volgt het passen en afleveren na ongeveer 2 weken.

Verwijzing

De voorziening kan door de huisarts of podotherapeut worden voorgeschreven, maar de voorwaarden hierover zijn per zorgverzekering verschillend. Herhalingsvoorzieningen mogen uiteraard wel door een podotherapeut of huisarts voorgeschreven worden. Orthopedische schoenen worden de eerste keer in de meeste gevallen voorgeschreven door een medisch specialist zoals een orthopedisch chirurg, reumatoloog of revalidatiearts. De specialist stelt de medische indicatie vast en beschrijft welke functiebeperking er moet worden opgeheven.

Kosten en vergoedingen

De semi orthopedische schoenen worden grotendeels vergoed door de zorgverzekeraars. Een verwijzing van een specialist is noodzakelijk (revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog). Voor semi orthopedische schoenen is altijd een eigen bijdrage van toepassing. De hoogte hiervan wordt jaarlijks door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vastgesteld.