Pijn aan de teen bij het voetballen? Wat kan de podotherapeut hieraan doen?

Pijn aan de teen bij het voetballen? Wat kan de podotherapeut hieraan doen?

Pijn aan de teen bij het voetballen? Wat kan de podotherapeut hieraan doen?

Oorzaak

Als eerste onderzoekt de podotherapeut wat en wanneer het pijn doet. Meestal kunt u binnen 24 uur bij Frans terecht.

  • welke teen doet pijn? is dit al tijdens de training ( denk aan lopen, rennen, draaien, afzetten of landen ) of zit de pijn juist in wanneer je op het goal schiet?
  • er wordt onderzocht of de desbetreffende teen niet gekneusd of gebroken is, vaak hebben deze stoere sporters dit niet goed in de gaten en komen er pas klachten wanneer er krachten op de teen komen.
  • of is het iets wat al vaker klachten oplevert zoals een ingegroeide teennagel, een voetwrat, likdoorn tussen de tenen?
Behandeling

Het doel is de geblesseerde teen te behandelen en/of te ontlasten. Samen kijken we welke maatregel hiervoor de beste oplossing is. Wil/kun je rust nemen of kunnen we een snelle therapie geven om de blessure tijdens het voetballen niet erger te laten worden? Buiten de mogelijkheden voor een instrumentele behandeling bij een ingegroeide teennagel, voetwrat of likdoorn kan ik podotherapeutische sportzolen aanmeten en met het gebruik van vilt,  siliconen hulpstukje,  tape, de klachten doen verminderen. Natuurlijk kijk ik ook naar de sportschoenen; zijn ze niet te smal en goed van lengtemaat? Daar waar nodig kan ik eventueel schoenaanpassingen aanbrengen.

Afspraak

Voor blessures ben ik altijd bereikbaar , dit ook al benoemd wanneer u een wandelaar bent van de Nijmeegse Vierdaagse! Bel of Whatsapp mij een foto van uw blessure en ik geef u zo snel mogelijk antwoord.