schoenaanpassing lengteverschil

 

Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoenen ( OVAC )

Sengers Podotherapie kan veel voor u betekenen. Heeft u thuis nog schoenen of heeft u pas schoenen gekocht dan kunnen wij daar aanpassingen in aanbrengen. Bovenstaande foto laat een verhoging zien , mooi verwerkt in de zool om een beenlengte verschil bij patiënt te corrigeren.

Een aanpassing aan een confectieschoen kan uw voetprobleem helpen verminderen:

 

  • Oprekken van de schoenen of delen van de schoenen
  • Verhogen van de schoen, wanneer u beenlengte-verschil heeft
  • Plaatsen van een afwikkelrol onder uw schoenen, zodat u uw voet soepeler kunt afrollen
  • Steunzolen indien nodig
  • Met een kleine aanpassing loopt u een stuk prettiger op uw zelfgekozen schoenen uit de schoenwinkel
  • Wij helpen u snel vooruit
  • U kunt rekenen op de beste hulp en ondersteuning van een ervaren adviseur
 

Medische indicatie: verwijzing door specialist

In veel gevallen wordt een orthopedische voorziening in confectieschoenen voorgeschreven door een medisch specialist. Dit kan een revalidatiearts, een orthopedisch chirurg of een reumatoloog zijn. Bij een herhalingsrecept kan ook de huisarts een verwijzing doen. In het medisch voorschrift staat een omschrijving van het probleem.

Een verwijzing is niet noodzakelijk, u kunt ook op eigen initiatief een aanpassing in of aan uw confectieschoen laten aanbrengen.

Vergoeding, eigen risico en eigen bijdrage

Indien op grond van de verwijzing door de specialist een vergoeding mogelijk is, dan wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering. Of de aanpassing in de confectieschoen (deels) wordt vergoed is afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar. Niet alle voorzieningen komen voor een vergoeding in aanmerking. Wanneer een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk lijkt, stuurt Sengers Podotherapie het aanvraagformulier van de verwijzer samen met een offerte naar de verzekeraar. Wanneer deze akkoord gaat, dan ontvangt Sengers Podotherapie een machtiging. Het deel van kosten dat niet vergoed wordt, is voor rekening van de cliënt.