Een behandeling bij Sengers Podotherapie Wijchen gebeurt op basis van een uitgebreid onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen en is afhankelijk van de klachten, probleem of uw zorgvraag.

Het onderzoek begint met een anamnese om de situatie helder te krijgen. Daarna worden de onderdelen van het vervolgonderzoek bepaald. Het vervolgonderzoek kan bestaan uit de volgende onderdelen:

Inspectie Beoordelen van de stand van de voeten, benen en rug op basis van de anatomie en afwijkingen of bijzonderheden vast te stellen.
Palpatie Het uitlokken van pijnklachten door te drukken op anatomische structuren in uw voet en been.
Functieonderzoek Het testen van de bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van gewrichten. Hierbij neemt het functieonderzoek van de voet en de enkel een centrale plaats in. Met klachten aan knieën, heupen of rug kan het functieonderzoek worden uitgebreid. In sommige gevallen voert de uw therapeut ook spiertesten uit om klachten te lokaliseren. Hierbij kijkt de therapeut op welke plaatsen en bij welke druk/houding pijn ontstaat.
Ganganalyse Het kijken naar de afwikkeling tijdens het gaan waarbij de beweging van de voet en eventueel de beweging van de knieën, heupen en romp wordt beoordeeld.
Podoscopie Een podoscoop is een lichtbak, waarbij op de bodem een spiegel is geplaatst. De therapeut bekijkt hiermee uw voetzolen om de drukverdeling te beoordelen.
Drukmeting Met een drukmeting beoordeelt de therapeut de drukverdeling onder uw voet tijdens het gaan of staan.
3D scan Het aanmeten van steunzolen gebeurd aan de hand van een 3D scan van de voeten, indien nodig uitgebreid met een echografie. Middels een 3D scanner wordt de voetvorm exact opgemeten en vormt de basis voor het vervaardigen van de steunzool.
Schoeninspectie Slijtage van uw schoenen geeft veel informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw klachten.

 

Aan de hand van het uitgebreide onderzoek, indien nodig uitgebreid met een echografie, wordt uiteindelijk een diagnose en samen met u een behandelplan opgesteld.  Dit behandelplan bestaat meestal uit een aantal adviezen en een behandeling om uw klacht(en), probleem of zorgvraag op te lossen. Sengers Podotherapie heeft verschillende behandelingen tot haar mogelijkheden, lees hier meer over de verschillende behandelingen.