podotherapie voor kinderen

Podotherapie voor kinderen

Als kinderen beginnen met lopen, normaal tussen de 12 en 18 maanden, zullen ze dit hun leven blijven doen. Vaak wordt het vergeten, maar de voeten zijn onze basis en een erg belangrijk onderdeel van het lichaam. Wij merken regelmatig dat ouders zich zorgen maken over de stand van de voeten of het looppatroon van hun kind. Zeker als een ouder zelf bepaalde voetklachten heeft, is er extra aandacht voor en krijgen wij de vraag of dit te voorkomen is bij het kind. Als podotherapeut hebben wij een uitgebreide kennis over de ontwikkeling van een voet. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over de ontwikkeling van het looppatroon van uw kind en deskundig schoenadvies.

Lees ook de blog waarom een kind vaak valt/struikelt.

Wanneer naar de podotherapeut?

Tot een bepaalde leeftijd komen afwijkende standen van de voeten en benen of een afwijkend looppatroon regelmatig voor. Meestal behoort dit tot de natuurlijke ontwikkeling. Maar er zijn ook situaties waarin dit niet normaal is. Als er bij uw kind sprake is van een van onderstaande punten, dan is het raadzaam om een afspraak te maken voor een uitgebreid voetonderzoek.

  • Afwijkende voetstand
  • Hielklachten, klachten net onder de knie
  • Pijn in de voeten, knieën, heupen of rug
  • Vermoeide benen
  • Het kind wil niet graag lopen en/of vaak getild worden
  • Regelmatig struikelen zonder duidelijke oorzaak
  • Klachten bij sporten
klik hier voor de digitale folder van de NvvP

Heeft uw kind pijnklachten of heeft u vragen over de ontwikkeling van de voeten of het lopen van uw kind? Maak dan een afspraak met ons. Tijdens deze afspraak nemen we de tijd om serieus naar uw vraag of pijnklachten te kijken. Wij geven u advies en/of stellen een behandelplan voor, eventueel in samenspraak met een kinderfysiotherapeut.