Ingegroeide nagel? Snel geholpen

Ingegroeide nagel? Snel geholpen

Orthonyxie ; een ingegroeide nagel

Wat kan dat vervelend zijn; een ingroeiende nagel of een ontsteking aan je teen. Het kan kloppen, enorm pijnlijk zijn en omdat je je schoen niet meer aankunt , kun je niet goed vooruit.

Waardoor groeien nagels in?

Het is belangrijk dat je je nagels recht afknipt! Dus niet extra de hoekjes, geen velletjes lospeuteren of nagels met je vingers afscheuren. De druk die een schoen geeft op de teennagel kan ook  zorgen voor de ingroei. Het kan ook zijn dat je niet de juiste maat schoenen draagt je voeten veranderen namelijk je leven lang. Recent zag ik een mevrouw in de praktijk die maar liefst 50 kilo afgevallen was en ook een hele schoenmaat was afgenomen! Sommige mensen blijven, tijdens het lopen, wat langer zweven met hun grote teen, waardoor ze telkens tegen de bovenkant van de schoen aankomen.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Bij ingroeiende en vervormde teennagels kan de podotherapeut een nagelbeugel maken. De nagelbeugel kan ervoor zorgen dat uw nagel minder krom gaat staan waardoor de kans op ingroeien aanzienlijk kleiner wordt.

Als u telkens een ontstoken nagel heeft of uw nagel ingroeit is dit een makkelijke oplossing, na het plaatsen van de nagelbeugel bent u vrijwel gelijk pijnvrij.

KLIK HIER VOOR ONZE WERKWIJZE EN VERGOEDING

Een nagelbeugel wordt elke 6-8 weken herplaatst, dat is afhankelijk van de snelheid waarmee uw nagel groeit. Na een periode van enkele maanden  zonder klachten kan u weer zonder nagelbeugel verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.