Voetproblemen bij diabetes

In 2017 waren er naar schatting 1.135.100 mensen met diabetes. Dat is ruim 6 procent van de bevolking. In bijna alle leeftijdsgroepen komt diabetes iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. In 2018 zijn 53.600 nieuwe patiënten met diabetes bij de huisarts gediagnosticeerd. Lees verder op Volksgezondheidenzorg.info
Als gevolg van de diabetes kunnen er lichamelijke problemen optreden, zoals hart- en vaatziekten en zenuwschade (neuropathie). Door zenuwschade vermindert het gevoel in de voeten en wordt het niet opgemerkt als er een wond ontstaat. Als het bloed ten gevolge van hart- en vaatziekten minder goed stroomt in benen en voeten, kan een wond mogelijk slecht genezen. Een dergelijke wond kan gaan infecteren en in het ergste geval zelfs leiden tot een amputatie van (een deel van) de voet.

Wat kan de podotherapeut voor u betekenen?

Samen met een van onze podotherapeuten kunt u een op maat gemaakt behandelplan opstellen om uw risico op voetproblemen bij diabetes zo laag mogelijk te houden. Denk hierbij aan schoenadviezen, het regelen van pedicurezorg , een doppleronderzoek en podotherapeutische zolen. Het doel is om uw voeten zo goed als mogelijk te beschermen en wonden te voorkomen.
 
klik hier voor de digitale folder van de NvvP

Hoe wordt de behandeling voor diabetes vergoed?

Mensen met diabetes met een zorgprofiel van 2 of hoger krijgen de consulten bij de podotherapeut rechtstreeks vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding voor uw pedicurebehandeling verloopt vanaf zorgprofiel 2 via de podotherapeut. 

 

Voetzorg bij Diabetes